Az "Objektív" című kiállítás megnyitója,

Dátum:  szeptember 12.
Időpont: 16:00
Helyszín:  ZRC-SAZU átriuma
Novi trg, 1000 Ljubljana
null

A SAZU és budapesti partnere, az MMA (Magyar Művészeti Akadémia) 2017 márciusában írt alá megállapodást az együttműködésről. Ennek első projektje a most a ZRC-SAZU átriumában nyíló kiállítás.

Az "Objektív" címmel Ljubljanában bemutatkozó kiállítás a Vigadóban rendezett tárlat egy markáns csoportját, a történelmi tapasztalatot, a történelmi emlékezetet előtérbe helyező, az emlékezés mechanizmusát feltáró fotográfiákat mutatja be a múlt különböző periódusaiból válogatva.

Az ötvenes évek magába forduló, zárt világától kezdve a 70-es 80-as évek lazuló, ám mégis abszurd helyzetein keresztül a kétezres évek globalizált világáról is képet kaphatunk. A fotókon mindig a történelem viharait megszenvedő hétköznapi emberek nehéz, kiszolgáltatott élete jelenik meg. A szubjektív emlékezés, a személyesen megélt történelmi tapasztalat intim megfigyelései mutatkoznak meg a képeken.

Az "Objektív" című kiállításon bemutatkozó fotográfusok: Benkő Imre, Haris László, Horváth Péter, Polyvás Béla Albert, Sára Sándor

A kiállítás kurátora: Uhl Gabriella