A Monolit együttes fellépése a Sound Explicit fesztiválon

Dátum:  szeptember 7.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Galerija Jakopičeva
Slovenska cesta 9, 1000 Ljubljana

Hangulat „drone-zene” koncert nagybőgőre, csellóra és ribbon elektronikus magassugárzóra

Földön kívüli kommunikáció a művészeten keresztül

Klacsmann Zsófi - cselló

Žiga Golob - nagybőgő

Andrej Hrvatin - a projekt és az elektronikus hangszerelés szerzője

A "Monolit" mögött meghúzódó gondolatot Clarke / Kubrick "2001: Űrodüsszeia" című művének monolitjai inspirálták. A cél a mélyvonósok- nagybőgő és a cselló - gazdag hangzásvilágának felderítése volt, speciális elhúzódó játéktechnikákkal és az idegen intelligencia "nyelve" létrehozásának játékos ötletével, hasonlóan ahhoz, amiről sokan beszámolnak a DMT hatása alatt. A „Monolit”-ot szintén inspirálta a Gyuto szerzetesek által előadott tibeti tantrikus éneklési rituálék drone hangzása. A "Monolit" feltárja a művész szubjektív elképzeléseit a Bardo állapotról, a mélyebb transzállapotok magával ragadó örvényeiről és a szimbolikus DMT nyelvről.

Klacsmann Zsófi csellista Budapesten született. Zenei tanulmányait a Gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskolában kezdte, ahol Joó Ibolya növendékeként megismerkedett a csellóval. Tanulmányait a Bartók Béla Konzervatóriumban folytatta, Puskás Zsolt felügyelete alatt. Ezt követően a Liszt Ferenc Zeneakadémia szegedi kihelyezett tagozatán végzett cselló tanár szakon Velez Alexandra irányítása alatt, valamint koncert szakon Sin Katalin vezetésével. Tanulmányai során olyan elismert professzorokkal fejlesztette tovább tudását, mint például Jozef Podhoransky (Pozsonyi Zeneakadémia), Alexander Baillie (Brémai Zeneakadémia), Molnár Piroska (budapesti Weiner Szász kamaraszimfónikusok), Colluvio nemzetközi kamaraegyüttes, emellett a MIO 2012 keretében Igor Mitrovič-csal (az RTV Szlovén Szimfonikus Zenekar szólistája) dolgozott.
1999 és 2007 között a Gödöllői Szimfonikus Zenekar, 2003 és 2007 között pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar kisegítő tagja. 2007 óta a Maribori Szlovén Nemzeti Színház zenekarában játszik. Klacsmann Zsófi számos neves karmesterrel dolgozott együtt. Gazdag zenei ismereteit 2010 óta osztja meg a fiatal nemzedékkel, ez év óta a Radlje ob Dravi Zeneiskolában, 2012-től pedig a ptuji Szent Péter és Pál magánzeneiskolában is tanít csellót és kamarazenét.

Belépőjegy: 7 EUR