A MENT fesztivál magyar fellépőinek koncertje a Balassi Intézetben

Dátum:  február 2.
Időpont: 16:30
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana
null

17:30-18:00 Belau

18:00-18:30 Mongooz and the Magnet

18:30-19:00 Babé Sila


A Balassi Intézet február 2-án, pénteken a MENT Fesztivál egyik kísérőprogramjának ad helyszínt. A Fran Palermo and Freakin' Disco együttes Gala Halában történő fellépése után az intézetben három feltörekvő magyar könnyűzenei csapat ad koncertet.


BELAU

Február 2-án, pénteken Ljubljanában játszik a Belau, amely mögött rendkívül intenzív év áll. A ’The Odyssey’ című, Fonogram-díjas albumuk megjelenése után felléptek a Eurosonic, SXSW, Reeperbahn, Waves Vienna fesztiválokon és a Moszkvai Zenei Héten. Ezen kívül nemrég turnéztak Skandináviában, Olaszországban, Spanyolországban és a Balkánon is. A Belau magját chillwave vándorok alkotják: bármikor készek felkapni a hátizsákot és közönségüket magukkal ragadni zenéjük örökké változó áramlásán keresztül. Legutóbbi szólóalbumuk, a ’Redefine’ decemberben jelent meg a Music Crowns-nál.

YouTube.


MONGOOZ AND THE MAGNET

A zenekar Pécsett született egy magyar, egy ír és egy norvég zenész találkozásából, akik az egyetemen alakították meg bandájukat, akkor még klasszkus rockegyüttesként. Ez a Mongooz and the Magnet eredetmítosza, amely jelenleg Magyarország egyik legizgalmasabb bandája. Az utóbbi években számos alkalommal turnéztak a kontinensen – természetesen főleg azokban az országokban, amelyekben otthonosan mozognak – de miközben új számaikon dolgoznak, a Mongooz and the Magnet kész arra, hogy új helyeket fedezzen fel és új emberekkel ismerkedjen meg fülbemászó r’n’r dalaik táncos ritmusain keresztül.

YouTube.


BABÉ SILA

Stahl Barbara (Babé Sila) az egyik legígéretesebb dalszerző Budapesten – Kelela és Nao kelet-közép-európai megfelelője. Érzékenysége és szerteágazó tehetsége számos dalában megmutatkozik: minden egyes dalszövege és dallama belső és külső vándorlásai és utazásai során keletkezik. Legutóbbi ’August’ című albumát egy német cégnek ajánlotta, ezen kívül a német piac számos rendezvényén is játszott, például a Reeperbahn-on és a Waves Vienna-n, valamint gyakran visszatér második hazájába, New Yorkba is.

YouTube.