Virtuális gyerekrajz-kiállítás

null

Virtuális gyerekrajz-kiállítás Gyermeknapra

Gyermeknapot a világ számos országában ünnepelnek az év különböző időpontjaiban. Az első nemzetközi kezdeményezés az 1920-as években született: a genfi Gyermekjóléti Konferencia javasolta nemzetközi gyermeknap bevezetését. 1954-ben az ENSZ közgyűlése határozatot hozott az egyetemes gyermeknap évenkénti megünnepléséről. Magyarországon a gyermeknap május utolsó vasárnapja, ekkor a kulturális intézmények, sportegyesületek és más szervezetek különleges programokat, érdekes rendezvényeket szerveznek a gyerekek, a gyerekes családok számára.

A Hagyományok Háza idén negyedik alkalommal hirdette meg rajz- és alkotópályázatát azzal a céllal, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyar népművészet motívumaival. A beérkezett 800 pályamunkából a legjobbakat kiállításon mutatják be. A tárlat első fele a bútorokról és a népi motívumokról szól. Ezután következik a játékok szobája, memória- és társasjátékokkal, forgatható térbeli formákkal.

A RAJZKIÁLLÍTÁS a „Start Guided Tour” mezőre kattintva tekinthető meg.

A kiállításról szóló oldal alján a „Mesekönyvek” alatt felsorolt címekre kattintva a mesekategória pályamunkái találhatóak lapozható formában.