Schwechtje Mihály Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) c. filmdrámája a Finn iskolai filmhéten

null

Az október 4 – 10. között megrendezett a Finn iskolai filmhéten Schwechtje Mihály Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) c. filmdrámája is szerepel. A filmet a témahét HONLAPJÁRÓL tölthetik le a résztvevő iskolák a program idején, és egészen október végéig. A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítjük.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem pattanásig feszült története. Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie saját korosztályával, osztálytársai hiúságával és saját csapongó érzelmeivel.

Schwechtje Mihály az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában volt az egyik rendező, korábban számos kisjátékfilmet készített. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) a rendező első nagyjátékfilmje, amelyben a tehetséges fiatalok mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Polgár Csaba, Mácsai Pál, Kardos Róbert, Rezes Judit és Schell Judit.

Schwechtje Mihály honlapja: https://schwechtje.com/