Sárik Péter Trió X Bartók

null

Sárik Péter Trió X Bartók a GetCloser Jazz Festről

A Sárik Péter Trió X Bartók c. album nyerte el április 4-én a Fonogram-díjat, így ez lett „Az év jazz albuma” Magyarországon. A Trió hazájában és külföldön egyaránt nagy sikerrel adta elő a lemez anyagát, 2019 decemberében a Helsinki Zenepalota Black Box termében, finnországi közönség előtt is bemutatkoztak.

Sárik Péter VIDEÓÜZENETTEL köszönti a hálás finnországi közönséget.

A Sárik Péter Trió (Sárik Péter: zongora, Fonay Tibor: bőgő, Gálfi Attila: dob) Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekara. A Trió célja, hogy a közönség szélesebb rétegeivel is megszerettesse a jazz műfaját. Klasszikus zeneszerzők műveit feldolgozó X-sorozatuk (X Beethoven és a készülő X Vivaldi) mellett népszerű a 2010 óta töretlen sikerű Jazzkívánságműsor-koncertjük, mely során a közönség bármilyen stílusú és műfajú dalt kérhet, a zenekar ott helyben előadja a jazz műfajában. A sorozat legjobban sikerült darabjai Jazzkívánságműsor címmel CD-ken is megjelentek.

A budapesti MOM Kulturális Központban rendezett GetCloser Jazz Fest 2016 óta a jazz tavaszi ünnepe Magyarországon. A fesztiválon a hazai jazzélet kiemelkedő alakjai mellett olyan neves külföldi zenészek adtak koncertet, mint Quincy Jones, Chick Corea és Pat Metheny. A 2020-as fesztivált a Sárik Trió Bartók-koncertje zárta március 8-án: ez volt a Trió utolsó fellépése a kialakult járványügyi helyzet előtt.

A fesztiválon készült, másfél órás Sárik Péter Trió X Bartók KONCERT megtekinthető Sárik Péter youtube-csatornáján.