Magyarország tortája, 2021

null

Megvannak a nyertesek: a Napraforgó és a Beszterce rózsája lettek 2021-ben Magyarország születésnapi tortái!

2007 óta minden évben augusztus 20-án, a magyar államalapítás ünnepén mutatják be Budapesten az Országtortát és Magyarország Cukormentes Tortáját. Magyarország „születésnapi tortáit” először az augusztus 20-i Magyar Ízek Utca gasztronómiai fesztiválon lehet megkóstolni.

A kóstolás azonban nem korlátozódik erre az egy napra. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az ország tortájának receptjét elérhetővé teszi előbb az ipartestületi tagoknak, majd néhány hónappal később nyilvánosságra is hozza a honlapján, így azt több száz cukrászda árusítja, de akárki otthon is elkészítheti.

A versenybe természetes, egészséges és magyar alapanyagokkal készülő, a hagyományos magyar ízvilágot tükröző alkotásokkal lehet nevezni.

Az idén jubileumi, tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen Fodor Sándor - a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának - kreációja, a „Napraforgó” elnevezésű torta nyerte el a Magyarország Tortája címet, Magyarország Cukormentes Tortája pedig a „Beszterce rózsája” lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda mestere, Füredi Krisztián készített.

További információ: https://www.cukraszat.net/hirek-informaciok és https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_orsz%C3%A1g_tort%C3%A1ja