Liszt Ferencre váltunk

Kép: Zeneakadémia

Kép: Zeneakadémia

A 24 országban, 26 városban működő magyar kulturális intézeti hálózat szeptember elsejével új névvel és megújult arculattal kezdi meg az őszi kulturális szezont.

A külföldi magyar kulturális intézetek szeptember 1-től Liszt Ferenc világhírű magyar zeneszerző és zongoraművész nevét viselik.

Liszt Ferenc minden idők egyik legvirtuózabb zongoraművésze, aki technikájával valóságos „lisztomániát” váltott ki. Az első zenei szupersztár, akinek extázisban tapsolt, és akitől szó szerint elájult a közönség. A 19. századi romantika egyik legjelentősebb zeneszerzője, aki több mint 1400 remekművet jegyzett.

Édesapja magyar, édesanyja osztrák volt, ő maga beutazta egész Európát, mégis a magyar identitást választotta, és hazafias érzelmeinek gyakran adott zenei kifejezést. Többek között a budapesti Zeneakadémiát is ő alapította a magyar zenei élet felvirágoztatása érdekében.

A magyar kulturális intézetek elnevezése Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ lesz.

A helsinki intézet eredeti neve – Magyar Kulturális és Tudományos Központ – a hivatalos ügyintézésben továbbra is használatban marad.

Továbbra is mindenkit szeretettel várunk programjainkra!

Iratkozzon fel levelezési listánkra a hungarian.culture@unkarinkulttuuri.fi címen!
Látogasson el HONLAPUNKRA!
Kövessen minket a FACEBOOK-on!
Megkezdtük YOUTUBE és ISSUU csatornánk feltöltését!