Liszt Ferenc: Szent Cecília legendája

null

Liszt Ferenc: Szent Cecília legendája a Debreceni Kodály Filharmónia és Kodály Kórus előadásában

A Debreceni Kodály Filharmónia és Kodály Kórus Liszt Ferenc Szent Cecília legendája c. oratóriumát adta elő a 2018-as Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny záró koncertjén. Szólót énekelt Balga Gabriella (mezzoszoprán), vezényelt Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgatója és művészeti vezetője.

A KODÁLY FILHARMÓNIA DEBRECEN 2011 óta koordinálja az 1923-ban alapított Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus munkáját. Debrecen és Jyväskylä idén ünneplik testvérvárosi kapcsolatuk fennállásának 50. évfordulóját. A két város nagy múltra visszatekintő, szoros kulturális kapcsolatainak köszönhetően a debreceni kórus tagjai Erdei Péter karnagy vezetésével 2004-ben bemutatkoztak Jyväskyläben, valamint Espooban, ahol finn művészekkel közösen is adtak koncertet.

A rangos BARTÓK BÉLA NEMZETKÖZI KÓRUSVERSENYT (BBCC) 1961 óta rendezik meg Debrecenben. A verseny célja a XX-XXI. századi a cappella kórusművek magas színvonalú bemutatása, melynek köszönhetően számos kortárs magyar vokális mű ősbemutatója hangzott el a verseny nemzetközi zsűrije előtt. A Bartók Kórusversenyt minden évben folklórestek, templomi koncertek és közös éneklés egészítik ki.

A debreceni Kölcsey Központban készült tizenöt perces KONCERT megtekinthető a Kodály Filharmónia youtube-csatornáján.