Elismerésben részesült a Hollo ja Martta Nemzetközi Népzenei és Néptáncfesztivál

null

A Hollo ja Martta Nemzetközi Népzenei és Néptáncfesztivál nyerte el idén a Finnországi Ifjúsági Egyesületek rangos díját a kultúra terén végzett kiemelkedő ifjúsági munkájáért. A finnugor népzenei- és néptánchagyomány ápolására kiemelt figyelmet fordító fesztiválon 2003-as alapítása óta minden évben szerepelt magyar néptáncegyesület vagy magyar néptáncos program.

A koronavírus következtében a legtöbb fesztivál elmaradt, a Hollo ja Marttát azonban szerényebb keretek között, nemzetközi vendégek nélkül is megtartotta a szervező Hollolai Ifjúsági Egyesület. A rendkívüli körülmények ellenére természetesen idén is volt magyar fellépője a fesztivál műsorának. Az eseményt 60 000-nél többen követték az interneten a világ minden szegletéből.

„A Hollo ja Martta Fesztivál a Hollolai Ifjúsági Egyesület hosszú és érdemekkel teli kulturális nevelő tevékenységének ékköve. Az egyre bővülő fesztivál nagy jelentőséggel bír úgy területi és állami, mint nemzetközi szinten”, jelentette ki Ragni Reichardt, a Finnországi Ifjúsági Egyesületek elnöke díjátadó beszédében.

Az elmúlt években olyan kiváló magyarországi és Kárpát-medencei magyar néptáncegyüttesek és zenekarok léptek fel egy héten keresztül a fesztivál különféle helyszínein, mint a székesfehérvári Alba Regia, a székelyudvarhelyi Boróka és a szombathelyi Szökős.

Szívből gratulálunk a Hollolai Ifjúsági Egyesületnek, Aimo Hentinen elnöknek és Gazdag Béla táncpedagógusnak!

További információ fesztivál HONLAPJÁN.