A Dresch Vonós Quartet koncertje

null

A Dresch Vonós Quartet az Opus Jazz Clubban

Dresch Mihály jazz-szaxofonos a magyar etnojazz meghatározó alakja, 2005-ben Magyarország legjobb jazz-zenészévé választották. Életművének legmarkánsabb vonása a magyar és közép-kelet európai népzene és az afroamerikai jazz elemeinek természetes ötvöződése. Európa fesztiváljait bejárt, 1984-ben alapított népszerű együttese, a Dresch Quartet hangzásvilága inkább a jazz műfajához áll közelebb, míg fiatal Vonós Quartetjében a népzenei vonások dominálnak. A Vonós Quartet Lőrincz Hortenzia hivatásos néptáncos-népdalénekes közreműködésével készült Forrásból c. albuma 2017-ben jelent meg.

A Budapest Music Center épületében található OPUS JAZZ CLUB 2013-as nyitása óta az európai és magyar jazzélet legjavát vonultatja fel színpadán. Zenei, akusztikai és gasztronómiai szempontból is méltán tartozik Európa legjobb jazzklubjai közé. A „zongorák Stradivarijának” tartott Fazioli-zongorával is rendelkezik. Nemzetközi konyhája különleges fogásokkal és kitűnő magyar borokkal várja a jazz barátait.

A Dresch Mihály Vonós Quartet és Lőrincz Hortenzia népdalénekesnő közös KONCERTJE megtekinthető az Opus Jazz Club csatornáján.