A Bartók Világverseny győztes előadása

null

A 2019-es Bartók Világverseny győztes előadása

Bartók Béla 1. zongoraversenyét (BB 91) adta elő Szokolay Ádám (zongora) és a Magyar Nemzeti Filharmónia Hamar Zsolt vezényletével a 2019-es Bartók Világverseny zenekari döntőjében. Az előadást a zsűri 1. díjjal jutalmazta.

A nagy múltú zenészcsaládba született Szokolay Ádám a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kivételes tehetségek tagozatán, később a New York-i Bard College Konzervatóriumában tanult, jelenleg a weimari Franz Liszt Hochschule für Musik-en, Grigory Gruzman osztályában folytatja tanulmányait. Kiemelkedő nemzetközi versenyeredményeiért Junior Prima-díjjal tüntették ki.

​A Bartók Világversenyt 2017-ben alapította a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. A verseny különleges struktúrája a Bartók-életmű fő elemeire: a zongorára, a hegedűre, a kamarazenére és a zeneszerzésre épül. Az egyes hangszeres versenyeket kétévente rendezik, a köztes években pedig zeneszerzői verseny zajlik, amely mindig a következő hangszeres kategóriához kapcsolódik. További részletek az esemény HONLAPJÁN.

Koncertajánlónkkal Bartók Béla születésének 139. évfordulója előtt tisztelgünk (március 25.).

A Bartók Világverseny médiatárában megtekinthető a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián készült, 25 perces KONCERTRÉSZLET.