A "Maestro" c. rövidfilm

null

A Maestro c. rövidfilm

Az M. Tóth Géza által írt és rendezett animációs rövidfilm (2005) bepillant a kulisszák mögé, ahol a Maestro éppen a nagy fellépésre készül. A feszültség kézzelfogható.

A Maestro az egyik legsikeresebb magyar animációs rövidfilm volt a 2000-es években. Számos nemzetközi fesztiválon jutalmazták, és 2007-ben Oscar-díjra is jelölték.

M. Tóth Géza sokoldalú tehetség, aki több népszerű rövidfilmnek, színházi produkciónak, gyermekfilmnek és ismeretterjesztő filmnek volt rendezője vagy producere. Ezek közül a legsikeresebbek a Maestro-n kívül az Ikarosz (1996) és az Ergo (2008) c. rövidfilmek, valamint a Bogyó és Babóca gyermekfilmsorozat (2010-2014). Nevéhez számos reklámfilm, gyermekkönyv-illusztráció és televíziós sorozat is fűződik. 2002-ben alapította meg a KEDD Animációs Stúdiót, amelynek égisze alatt a Maestro is készült. M. Tóth Géza művészeti DLA és neveléstudományi PhD fokozattal, és sokoldalú magyarországi és külföldi egyetemi művészetoktatási tapasztalattal rendelkezik. 1995-től 2005-ig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció Tanszékét vezette, jelenleg a Színház és Filmművészeti Egyetemen tanít, melynek 2014-2019 között rektora volt.

A Maestro c. RÖVIDFILM (2005, rend. M. Tóth Géza, 5 perc) átmenetileg ingyen hozzáférhető a Magyar Nemzeti Filmintézet honlapján.