XXXIII. Nemzetközi Kodály Hét

Dátum:  március 3. - március 8.
null

„A zene mindenkié” – Kodály Zoltán (1882–1967) híres gondolata a mottója a Nemzetközi Kodály Hétnek, amelyet Szilvay Csaba zenetanár vezetésével 1989-ben rendeztek meg első alkalommal. Az idén 33 éves Kodály Hét célja, hogy egy ünnepi koncertsorozat keretei között mutassa be a Kodály-módszerrel történő zeneoktatás eredményeit egyrészt a jelenlegi zeneiskolások, másrészt az azóta művésszé vált egykori növendékek szereplésével.

A Kodály Hét minden eseménye ingyenes. A koncerteket a Kelet-Helsinki Zeneiskola YOUTUBE-CSATORNÁJÁN élőben közvetítik.

március 6. vasárnap, 15:00: Télbúcsúztató – nyitókoncert a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

március 7. hétfő, 19:00: Fiatal vonósok és énekesek estje – a Kelet-Helsinki Gyermekvonósai és a Juvenalia Zeneiskola vonószenekarai és kórusa a Sellosaliban (Soittoniekanaukio 1 A, Espoo)

március 8., kedd, 19:00: Képek a kiállításon – kamarazene és képzőművészet a Vantaai Zeneiskola Lummesali-termében (Lummetie 4, Vantaa). A műsorban elhangzik Carita Holmström Képek a kiállításon c. műve is.

március 9., szerda, 19:00: Porra bőgős bandája – fiatal zenészek Lauri Porra zeneszerző társaságában, Paavo-terem, Helsinki Zenepalota (Mannerheimintie 13 A, Helsinki)

március 10., csütörtök, 19:00: Mestertanárok a színpadon – Balder terem (Aleksanterinkatu 12, Helsinki)

március 11., péntek, 19:00: Fúvósok a színpadon – a Kelet-Helsinki Zeneiskola Tuuliviiri fúvószenekara és a Helsinki konzervatórium fúvósai, Helsingin konservatorio (Ruoholahdentori 6, Helsinki)

A Kodály Hét programjában más együttműködő európai zeneiskolák koncertvideói is szerepelnek:

A Kodály Hét a Kelet-Helsinki Zeneiskola és a helsinki Liszt Intézet szervezésében és a Helsinki konzervatórium, a Helsinki Zenepalota, a Juvenalia Zeneiskola és a Vantaai Zeneiskola társszervezésében valósul meg.

Művészeti vezetők: Kristiina Junttu és Csilla Tuhkanen | Producer: Heidi Viksten