Új magyar gyermekirodalom

Dátum:  október 24.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Új magyar gyermekirodalom

A Magyar Kulturális és Tudományos Központban X.24-én 18.00 órakor kezdődő beszélgetésen a magyar gyermekirodalom új áramlataival ismerkedhet a közönség: szakértők összehasonlítják a magyar és finn gyermekirodalom jelenlegi helyzetét és irányzatait, s új alkotások részletei hangzanak el finn fordításban.

Szó lesz többek között arról is, miért adtak ki Magyarországon a közlemúltban több mint negyven finn gyermekkönyvet, ugyanakkor a finn közönségnek nem volt lehetősége megismerni az új magyar gyermekirodalmat.

A pódiumbeszélgetés résztvevői Nyulas Ágnes, a Cerkabella gyermekkönyvkiadó igazgatója, Satu Grünthal docens (Helsinki Egyetem, finn irodalom), Noora Miettinen, az IBBY Finland vezetőségi tagja és Sonja Laitinen egyetemi hallgató, aki magyar gyermekirodalmat fordított finnre.

A beszélgetést követően a közönségnek lehetősége lesz kötetlen beszélgetésre is, valamint ’élőben’ meglehet nézni az IBBY-díjazott Rófusz Kinga Földön, égen, vízen lebegők c. kiállítását, amelyen kortárs magyar gyermekkönyvek illusztrációi szerepelnek. Lehet majd lapozgatni számos magyar gyermekkönyvet is egy pohár bor és harapnivaló mellett.

A rendezvény finn nyelvű. Mindenkit szeretettel várunk.