Szegedi Kata Helsinkiben VII. 25.

Szegedi Kata divattervező a Helsinki Fashion Week-en: divatbemutató VII. 25-én 14:30-kor a Päivälehti Múzeumban

Dátum:  július 24.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Päivälehti Múzeum
Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Szegedi Kata Helsinkiben VII. 25.

Szegedi Kata divattervező a Helsinki Fashion Week-en: divatbemutató VII. 25-én 14:30-kor a Päivälehti Múzeumban

Szegedi Kata egyike a legkiemelkedőbb fiatal magyar divattervezőknek. 2009-ben diplomázott a KREA Kortárs Művészeti Iskolában. Ugyanebben az évben elnyerte a Fashion Awards Hungary legjobb fiatal divattervezőjének járó díját, 2014-ben pedig a Glamour Women of the Year az év legjobb divattervezőjének választotta. 2016 óta Benus Dániel is a brand oszlopos tagja.

Szegedi Kata ruháinak viselője a magabiztos, független kozmopolita nő, aki büszke egyéniségére, és ezt stílusával is kifejezi a mindennapokban. A kontrasztok szeretete minden kollekcióban megjelenik, Kata sokat kísérletezik sziluettekkel, formákkal, textúrákkal és színekkel is. Ez a játékos attitűd jellemzi a nőies, mégis erős 21. századi nőt.

A KataSzegedi-ruhákat színésznők, énekesnők, közéleti személyiségek is szívesen viselik – Nicki Minaj, Roisin Murphy, Kelly Rowland, Trokán Nóra, Váczi Eszter, Odett, Péterfy Bori, Cserpes Laura, Rúzsa Magdi, Yukimi Nagano (Little Dragon) csak néhányan a márka rajongói közül.

A magyar ELLE, az InStyle, a Cosmopolitan, a Marie Claire és a Glamour vezércikkeiben, ajánlóiban hónapról hónapra megjelennek KataSzegedi ruhák és kiegészítők. Nemzetközi magazinok hasábjain és világszerte elismert fashion blogokon is szerepelt már a márka, többek között a Vogue Italia, Schön, i-D, StyleBubble.com, és a Fashionista.com is bemutatták a darabokat.

Az elmúlt hónapban az Elle magazin magyar kiadása Szegedi Katát szerepeltette a nemzetközi ELLE Fashion NOW projektben, amely 46 ország divattervezőit mutatja be. A projekt internetes oldalán (http://ellefashionnow.com/en/designer/16) bárki megismerheti a tervezőket és szavazhat ruháikra.

A Kata Szegedi brand többször bemutatkozott a londoni, berlini és zágrábi divatheteken, és állandó résztvevője a hazai Mercedes-Benz Fashion Week-nek.

A legújabb, 2018-as tavasz-nyári KataSzegedi-kollekciót július 25-én, kedden 14:30-kor mutatják be a Päivälehti Múzeumban (Ludviginkatu 2–4, Helsinki) a Helsinki Nordic Fashion Week-en.

További információ: www.kataszegedi.com, http://helsinkifashionweeklive.com/