Süle László és Takács Zoltán

Dátum:  június 4.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Süle László és Takács Zoltán

Süle László és Takács Zoltán a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.), június 5. 18:00

Süle László zongoraművész és Takács Zoltán hegedűművész Johann Sebastian Bach három szonátáját adják elő (A-moll, C-moll, E-dúr).

Takács Zoltán hegedűművész, kamarazenész több mint 30 éve játszik számos ismert zenekarban: többek között négy évig volt a Budapesti Szimfonikus Zenekar első hegedűse, valamint a Magyar Rádió Concentus Hungaricus kamarazenekarának szólóhegedűse. 20 éve Helsinkiben él. Ez idő alatt a Tapiola Sinfonietta szólamvezetője és az Adelaide-i Szimfonikus Zenekar vendég szólamvezetője, valamint a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának első hegedűse is volt.

Süle László zongoraművész, zeneszerző és zongoratanár a Metropolia Szakfőiskolán zongorát, zenetörténetet, didaktikát és zeneszerzést tanít. Zeneszerzési tanulmányai során szerette meg az improvizációt, s ezért szerzett posztgraduális diplomát a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán. Finnországba 1989-ben jött tanítani. Számos lemeze jelent meg saját és más szerzők műveivel, több jazz-formációban és klasszikus kamaraegyüttesben játszott.

A belépés ingyenes, a műsorfüzet helyszíni megvásárlásával (5 euró) lehet hozzájárulni a fellépő művészek tiszteletdíjához.