Romsics Gergely Turkuban, XI. 29.

Dátum:  november 29.
Időpont: 08:00
Helyszín:  Turkui Egyetem
Assistentinkatu 5, Turku

Romsics Gergely a „Mit jelentett 1918?” c. nemzetközi konferencián Turkuban, XI. 29.

Az I. világháború végének 100. évfordulója alkalmából angol nyelvű nemzetközi történészkonferenciát rendez a Turkui Egyetem Politikatörténeti Tanszéke és az EUNIC-Finland november 29-én, csütörtökön 10:00–18:00 között az egyetem Educarium Könyvtárának I. termében (Assistentinkatu 5, Turku).

A rendezvényen 14 európai ország (Belgium, Bulgária, Cseh Köztársaság, az Egyesült Királyság, Horvátország, Franciaország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Németország, Magyarország, Olaszország, Románia és Szerbia) történészei vázolják fel egy-egy előadásban, hogyan határozta meg hazájuk történelmének alakulását a Nagy Háború.

Magyarország képviseletében Dr. Romsics Gergely, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének munkatársa 1918 és a magyar külpolitikai gondolkodás új útjai címmel tart angol nyelvű előadást 14:35–14:55 között. Az esemény moderátora dr. Vesa Vares, a Turkui Egyetem politikatörténet-professzora.

A konferencia előadásait az érdeklődők részvételi díj és regisztráció nélkül meghallgathatják.

Az eseménnyel egy időben a könyvtár 2. emeletén megtekinthető a 12 európai ország részvételével rendezett 1918-as plakátkiállítás is.

Figyelem, a teljes rendezvény angol nyelvű! A program


Dr. Romsics Gergely a Magyar Tudományos Akadémia Történelemtudományi Intézetének főmunkatársa. Kutatási területei a nemzetközi rendről való gondolkodás a huszadik században, a közép-európai politikai gondolkodás hatása a nemzetközi kapcsolatok tudományára, illetve történetpolitikai gondolkodás és kollektív emlékezet Közép-Európában a két világháború között. A Magyar Tudományos Akadémia Trianon 100 Kutatócsopotjának tagja.