Révész Antal kiállítása

Dátum:  május 6. - május 18.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális- és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Révész Antal kiállítása

Révész Antal
„Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország”
2013.május 7.–19.


Szeretettel várjuk a 2013.05.06-án 18 órakor kezdődő megnyitóra!

A kiállítás megnyitóján a magyar társadalmat és kultúrát jól ismerő Tenho Takalo (M.A.) beszél azokról a benyomásokról és elképzelésekről, amelyek a Révész Antal munkáiban megjelenő tájak finn emberek képzeletében ébresztettek fel. A finn-magyar kultúrkapcsolatok előmozdításéért és életben tartáséért Tenho Takalo kapta az ezévi Rácz István -díjat.

Révész Antal a következő kedves sorokat írta kiállításával kapcsolatban:

„A kiállításon lévő vendégkönyvbe, ha beírnák, szeretném reagálásukat megkapni. Más kívánságom nincs, csak sikerüljön mindnyájunk örömére.

Az alkalmazott grafika rövid életű műfaj, kvalitásától függetlenül a plakátot leragasztják egy másikkal, a kiállítást lebontják – azonban egyes művek klasszikus értékké válnak az idő folyamán. Egyéni kiállításaink, a látogatókkal jó kapcsolatot, igazi élményt jelentenek számunkra is. Külön öröm, ha kontaktusba kerülhetünk rokonainkkal, a finnekkel. Szerencsénkre erre több alkalom adódott.

Ezért üdvözöljük önöket 2013. május havában baráti köszöntéssel,
Révész Antal, festő-grafikus

Ui.: Az itt kiállított grafikáim egy ismert hazai dalt kívánnak idézni, amely így kezdődik: Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország.”


Révész Antal kiállítása 22 nagyobb grafikából áll, amelyek az UNESCO világörökséghez tartozó valamint az Europa Nostra -díjjal kitüntetett magyarországi helyszíneket ábrázolnak kifinomultan.