Március 15-i nemzeti ünnepi programkínálat

Dátum:  március 12. - március 26.
Helyszín:  Online / Magyar Kulturális Intézet
null

A fokozódó járványhelyzet miatt a magyarországi élő koncertközvetítések egy időre szünetelnek, ezért a március 15-i magyar nemzeti ünnep alkalmából egy korábbi felvételt ajánlunk. A Concerto Budapest a Zeneakadémián játszott Hőskoncertjét napjaink hőseinek ajánlotta, akik a járvány idején jelentős kockázatot vállalva végzik feladatukat embertársaik védelmében és érdekében. Minden kornak megvannak a maga hősei, az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc is nagy áldozatokat követelt a résztvevőktől.

A koncert műsorában Beethoven D-dúr hegedűversenye, Bartók 2. zongoraversenye, majd Beethoven 8., F-dúr szimfóniája csendült fel. Közreműködött Kelemen Barnabás hegedűművész és az ifjú Berecz Mihály zongoraművész. A karmester a Concerto Budapest zenekarvezetője, Keller András hegedűművész volt.

A felvétel elérhető a Zeneakadémia YOUTUBE-CSATORNÁJÁN. Bővebb leírás a koncertről a video alatt.

Kelemen Barnabás hegedűművész gyakori vendég Finnországban szólistaként és karmesterként egyaránt. Az elmúlt években vendégszólistaként lépett fel a Sinfonia Lahti és a Kymi Sinfonietta hangversenyein, valamint vezényelte a Sibelius Akadémia zenekarát és kamarazenekarát is.

A koncerten kívül az intézetünkben (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) márc. 26-ig megtekinthető Szabadság, nemzeti függetlenség, polgári átalakulás – Kossuth Lajos élete c. angol nyelvű tablókiállítással emlékezünk meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. Galériánk a Finnországban aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően látogatható.

Az ünnep alkalmából mindenkit arra invitálunk, hogy készítsék el a Kossuth kiflit a FACEBOOK-OLDALUNKON és a HONLAPUNKON található recept alapján, kész alkotásaikat fényképezzék le, majd a fotót osszák meg velünk a Facebookon.