Makovecz templomai Poriban és Kuopioban

Makovecz Imre Templomok című fotókiállítása IX. 26. – X. 8-ig Poriban és X. 16. –XI. 16-ig Kuopioban

Dátum:  szeptember 25. - november 15.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Pori Városi Könyvtár Kuopioi gyülekezet terme
Gallen-Kallelankatu 12, Pori Suokatu 22, Kuopio

Makovecz templomai Poriban és Kuopioban

Makovecz Imre Templomok című fotókiállítása IX. 26. – X. 8-ig Poriban és X. 16. –XI. 16-ig Kuopioban

Makovecz Imre Templomok című fotókiállítása IX. 26. – X. 8-ig tekinthető meg a Pori Városi Könyvtár főépületének kiállítótermében (Gallen-Kallelankatu 12.), X. 16. –XI. 16-ig pedig a kuopioi gyülekezet termében (Suokatu 22.).

Makovecz Imre az organikus építészet legjelentősebb képviselője. Az általa tervezett épületek úgy illeszkednek környezetükbe, hogy nem nyomják el a természetet és a természet formáit. Arra törekedett, hogy magyar archetípusokat ábrázoljon és építsen, s ezzel a magyar szecesszió, valamint a nemzeti romantika építészeinek munkáját, elképzeléseit folytatta. A kiállítás válogatás Máté Gábor fotóiból és Makovecz Imre rajzaiból. A kiállítás korábban Helsinkiben, Porvooban, Tamperében, Mikkeliben és Vantaaban volt látható.

IX. 30-án 17 órakor az Otsola Népfőiskolán (Juhana Herttuan katu 16, Pori) a kiállításhoz kapcsolódó előadás is lesz, amely betekintést nyújt Makovecz életművébe, valamint a magyarság és az emberi lét kérdéskörébe. Előadó Nagy Dániel építész. A belépés ingyenes.
Vissza