Mai magyar gyermekirodalom

Dátum:  október 26.
Időpont: 08:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

A Cerkabella Könyvkiadó a Magyar Kulturális Központban október 26-án

Intézetünk októberi témája a gyermekirodalom. Ennek jegyében október 26-án, szombaton 11:00–13:00 óráig családi foglalkozást szervezünk magyar óvodások, iskolások és szüleik, valamint itt élő magyartanárok számára a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10). Természetesen bárki mást is szívesen látunk, aki érdeklődik a gyerekkönyvek iránt.

Vendégünk Nyulas Ágnes, a Cerkabella Kiadó igazgatója. A Cerkabella az elmúlt években igényes tartalmú és kivitelű kortárs magyar gyerekkönyveivel és különleges külföldi gyerekkönyvek megjelentetésével hívta fel magára a figyelmet. Erdélyi szerzők művei mellett közel húsz népszerű finn gyerekkönyvvel is színesítették a hazai könyvkínálatot.

A bemutató során gyerekeknek szánt kiadványaik mellett megismerkedhetünk 100+1 szerzőt bemutató hiánypótló könyvükkel is, a Lovász Andrea által szerkesztett Navigátor – kortárs gyerekirodalmi lexikon, böngésző és olvasókönyv című alapművel. A bemutatott könyvek megvásárlására is mód lesz korlátozott számban.

A Cerkabella Kiadó bemutatkozásával egyidejűleg a gyerekeknek lehetőségük lesz rá, hogy rajzoljanak, mesét olvassanak vagy írjanak, illetve magyar animációs filmeket nézzenek. A rajzoláshoz az intézetben kiállított gyerekkönyvek és a galériánkban látható művészi gyerekkönyv-illusztrációk adnak ihletet (Rofusz Kinga: Földön, égen, vízen lebegők c. kiállítása).

A rendezvény magyar nyelvű.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!