Magyar művészek Vantaaban, V. 4.

Dátum:  május 3.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Gjutars Alkotóház
Vanha Kuninkaalantie 6, Vantaa

Magyar művészek Vantaaban, V. 4.

Magyar művészek a Vantaai Nemzetközi Művészeti Szimpózium Slow Art kiállításán, V. 4.

A Vantaai Művészeti Társaság április-május fordulóján nemzetközi kortárs művészeti szimpóziumot szervezett a Gjutars Alkotóházban (Vanha Kuninkaalantie 6, Vantaa), a Vantaa testvérvárosa, Salgótarján mellett működő Ceredi Művésztelep alkotóinak részvételével.

A találkozó idei témája a Slow Art: a művészek közösen gondolkodva, egymást inspirálva és a természetből ihletet merítve alkotnak a Slow Art filozófiáját követve. Fő eseményként május 4-én 13:00-tól nyílt délutánt tartanak, mely során az érdeklődők megtekinthetik a szimpózium idején született művekből rendezett kiállítást, valamint megismerkedhetnek a művészekkel is.

A kiállítás ingyenes.

A Ceredi Művésztelep résztvevői: Palik Eszter, Péter Szabina, Krnacs Ágota, Fürjesi Csaba, Vladimir Kovarik (CZ) és Magda Grzybowska (PL).

Vantaai Művészeti Társaság résztvevői: Francois Blosseville (FR), Tiina Herttua, Johanna Häiväoja, Kati Leskinen, Carita Nissinen, Jaana Tuomisto, Anna Semerdjiev és Tea Warinowski.

További információ: www.vantaantaiteilijaseura.fi
A Ceredi Művésztelepről: https://artcolony-cered.com

A 25 éves Ceredi Művésztelep fennállása kezdetétől fogva szervez nemzetközi szimpóziumokat európai képzőművészek részvételével. A művészek gondolati és alkotói eszmecseréje minden évben más témát jár körbe, végül nyílt nappal és kiállítással zárul. A Vantaai Művészeti Társaság tagjai 2017 óta vesznek részt az eseményen, idén pedig ők hívták meg a ceredi művészeket egy hasonló találkozóra és művészeti párbeszédre.

A vantaai szimpózium témája, a Slow Art művész és műkedvelő számára egyaránt komoly és aktuális kérdéseket vet fel a fenntarthatósággal, a fogyasztói társadalommal, illetve testi és lelki erőtartalékainkkal kapcsolatos döntéseinkről. A közös gondolkodás nyomán született művek – képek, videók, hang- és képi installációk, performanszok elsősorban újrahasznosított anyagból készülnek.