Magyar kincsek a könyvtárban, IV. 11.

Dátum:  április 10.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Magyar kincsek a könyvtárban, IV. 11.

Magyar kincsek a könyvtárban – beszélgetés a magyar irodalomról a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, IV. 11.

A Finn-Magyar Társaság, a Helsinki Finn-Magyar Társaság és a Helsinki Egyetem Magyar tanszéke magyar irodalmi estet szervez a Magyar Költészet Napján, április 11-én 18:00 órai kezdettel a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). Az est során adják át a 2018-as Rácz István-díjat is a magyar kultúra finnországi népszerűsítéséért végzett munkáért.

Az esten Anna Tarvainen, Kovács Magdolna és Anna Kokko, a magyar irodalom avatott ismerői beszélgetnek kedvenc magyar könyveikről, melyek közül nem egy ritkaságnak, rejtőző kincsnek számít.

A művekből elhangzó részleteket Rosa Muilu és Elsi Sloan, a Kalliói Gimnázium (Kallion ilmaisutaidon lukio) diákjai olvassák fel.

A könyvtárak rejtekében valódi kincsek bújnak meg: van köztük számos finnre fordított magyar irodalmi alkotás is, amellyel máshol már nem találkozhatunk. A Magyar Költészet Napján ezeket a könyvesboltokból már eltűnt, a könyvtári polcokon viszont még fellelhető örök irodalmi műveket szeretnénk feléleszteni, és a hallgatóságot arra buzdítani, hogy induljanak irodalmi felfedezőútra.

Az esemény finn nyelvű.