Magyar gyermek- és ifjúsági filmek Ouluban

Magyar filmek az Oului Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztiválon, XI. 13–20.

Dátum:  november 12. - november 19.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Oului Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Filmfesztivál
Oulu

Magyar gyermek- és ifjúsági filmek Ouluban

Magyar filmek az Oului Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztiválon, XI. 13–20.

A 35. Oului Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Filmfesztivált 2016. XI.13–20-ig rendezik meg. Idén a magyar gyermek- és ifjúsági film a fesztivál fő témája. A közönség láthat klasszikus játékfilmeket – Valahol Európában, Ábel a rengetegben –, népszerű rajzfilmeket – Vuk, A kockásfülű nyúl – és magyar népmesefilmeket is.

Mancs, a hős farkaskutya a legjobb gyermekfilm díjáért versenyez, a Szerdai gyerek pedig az ifjúsági filmek versenyében vesz részt. Pejó Róbert, a Mancs rendezője és Szy Katalin, a forgatókönyv írója részt vesznek a tanárok számára rendezendő médiaszemináriumon is. A Veszettek forgatókönyvírója, Divinyi Réka a film vetítéséhez kapcsolódó közönségtalálkozókon vesz részt.

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója bemutatja Ouluban a magyar népmesesorozatot, Richly Zsolt, A kockásfülű nyúl rendezője pedig három epizódot ismertet új Luther-rajzfilmsorozatából, amely 2017-re, a reformáció 500. évfordulójára készül el.

Az alkotó gyermekekről sem feledkeznek meg: a programban bemutatják a makói videó-tábor és videó-műhely legjobb rövidfilmjeit.

Részletes műsor a fesztivál honlapján: www.oulunelokuvakeskus.fi/lef

 

Pejó Róbert Mancs című filmje nyerte a fesztivál fődíját, a gyermekfilmverseny Tähtipoka-díját. A győztest gyermekzsűri választotta ki a tizenkét versenyfilm közül.

Különösen a cselekmény és a megfelelő mértékű izgalom aratott sikert: a film Mancs, a német juhászkutya fejlődéstörténetét meséli el: hogyan vált élénk, engedetlen kölyökből hős mentőkutyává.

További információ: http://www.oulunelokuvakeskus.fi/lef/fi/ajankohtaista/hae/voittajat-2016