Magyar grafikakiállítás Luther Mártonról

Dátum:  október 2. - október 31.
Helyszín:  Kaleva-templom
Liisanpuisto 1, Tampere
null

2017-ben mutatták be azt a Luther Mártonról szóló tízrészes magyar rajzfilmsorozatot, amely a reformáció 500 éves évfordulójára készült a Magyarországi Evangélikus Egyház megbízásából. A sorozat rendezője Richly Zsolt.

Az animációsorozatban életrajzi, teológiai és kultúrtörténeti témák egyaránt szerepet kapnak: a néző megismerheti Luther életének fontosabb állomásait, tanait, valamint bepillantást nyerhet a korabeli Európa történéseibe.

A rajzfilmsorozatot a finn televízió is műsorára tűzte (finn szinkronnal), és az továbbra is megtekinthető az Yle Areena oldalán: https://areena.yle.fi/1-4261970.

A rajzfilmsorozat képeiből összeállított kiállítás sikerrel szerepelt már több helyszínen Magyarországon, Erdélyben, Németországban.

A kiállítás a tamperei Kaleva-templom aulájában (Liisanpuisto 1, Tampere) tekinthető meg. A kiállítás a Tamperei Finn-Magyar Társasággal együttműködve valósul meg, amely idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját.

Kiállításmegnyitó október 2-án, szombaton 14 órakor. A kiállítást a Finn-Magyar Társaság elnöke, Irmeli Kniivilä nyitja meg, és Simo Koho esperes mutatja be.