Magyar film IV. 14. az Európai Filmheteken

Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan c. filmje április 14-én az Európai Filmheteken

Dátum:  április 13.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Európai Filmhetek
Helsinki

Magyar film IV. 14. az Európai Filmheteken

Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan c. filmje április 14-én az Európai Filmheteken

Az Európai Filmheteket idén április 13–22. között rendezik az Eurooppasaliban (Malminkatu 16, Helsinki). A műsorban szereplő európai filmeket a kulturális örökség témája köti össze. Magyarországot Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (For Some Inexplicable Reason, 2014) c. filmje képviseli, melyet április 14-én, szombaton 17:00 órai kezdettel mutatnak be.

A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal vetítik, minden program ingyenes. Az Eurooppasali 100 fő befogadására alkalmas. Minden vetítés előtt egy órával kezdik meg az ingyenes jegyek osztását az adott filmre az Eurooppasali aulájában.

Reisz Gábor diplomafilmjének főhőse, Áron igazi lúzer, Budapesten tengődik. Komplexusokkal teli frissdiplomás bölcsész, akit a szülei tartanak el, amíg munkát nem talál. Amikor a barátnője kidobja, antialkoholista létére alaposan berúg, másnap pedig arra ébred, hogy kéthavi lakbére árán vett egy repülőjegyet Lisszabonba. Útnak indul, hogy történjen valami. A film Áron botladozó útkeresésén keresztül mutatja be keserédes humorral, milyen fiatal felnőttként élni napjaink Budapestjén.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, 2014

Hossza: 96 perc, színes, K16.

Rendezte/forgatókönyv: Reisz Gábor

A főszerepben: Ferenczik Áron, Horváth Miklós, Györiványi Bálint

Az Európai Filmhetek teljes programja: http://europa.eu/!tv96vY