Lakatos Mónika Helsinkiben, XI. 8.

Dátum:  november 7.
Időpont: 22:00
Helyszín:  helsinki Etnosoi! világzenei fesztivál
Helsinki

Lakatos Mónika Helsinkiben, XI. 8.

Lakatos Mónika és a Cigány Hangok a helsinki Etnosoi! világzenei fesztiválon, XI. 8.

A helsinki Etnosoi! világzenei fesztiválon november 8-án, pénteken 19:00 órai kezdettel ad koncertet Lakatos Mónika és a Cigány Hangok együttes a Savoy Színházban (Kasarmikatu 46-48, Helsinki). Lakatos Mónika az évszázadokra visszanyúló magyarországi oláh cigány vokális hagyományt eleveníti meg.

Akciós koncertjegyek 15 €-ért kaphatók a https://www.etnosoi.fi/fi/etnosoi/monika-lakatos-gipsy-voices linken keresztül a MMK-GMC 40-vuotta kampány kiválasztásával és a JUHLAVUOSI-kód megadásával.

Ugyanezen kampány és kód használatával akciós áron lehet jegyeket vásárolni a november 6-i, szerdai Gabacho Maroc koncertre is a https://www.etnosoi.fi/fi/etnosoi/gabacho-maroc linken.

A fesztivál teljes programja: https://www.etnosoi.fi/en/etnosoi/programme

Lakatos Mónika hangjában évszázados öröm és bánat, a közösség életét kísérő ünnepek hangjai szólalnak meg. Az énekesnő első szólólemeze, a Romanimo (2018) megjelenését követően azonnal a World Music Charts Europa öt legjobb felvétele közé került, a lista éves Top 150-es listáján pedig a 15. helyen szerepelt. Lakatos Mónika számos díjat kapott munkásságáért: 2007-ben Anna Lindh díjban, 2013-ban A Párhuzamos Kultúráért díjban, 2014-ben pedig a Nemzetiségekért díjban részesült.

A Cigány Hangok projekt arra törekszik, hogy olyan énekhangokat szólaltasson meg, amelyek egyediek és jellegzetesek a cigányságon belül, és még azzal az énektechnikával szólnak, amelyet leginkább az idős generáció használ.