Kati Hiekkapelto krimiíró az MKTK-ban, IX. 27.

Dátum:  szeptember 26.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Kati Hiekkapelto krimiíró az MKTK-ban, IX. 27.

Vendégségben Kati Hiekkapelto krimiíró a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, IX. 27-én

Kati Hiekkapelto finn írónő népszerű krimisorozatának (Kolibri, 2013, Suojattomat, 2014 és Tumma, 2016, Otava, magyar fordításban: Kolibri 2015, ford. Bába Laura, Védtelenül 2016, ford. Bogár Edit) főhőse vajdasági magyar, ami – finn krimiről lévén szó – különlegesség.

A beszélgetés bemutatja ezt az érdekes főszereplőt, Fekete Anna nyomozót, aki munkája során sokféle oldalról ismeri meg a finn társadalmat, szembesül a multikulturalitás és bevándorlás komoly kérdéseivel, egyúttal bepillantást nyerünk a regények születésének körülményeibe. A beszélgetés során szó esik a krimiről mint műfajról, milyen a helyzete és népszerűsége Magyarországon és Finnországban. Kik a krimi magyar klasszikusai és kik a legkedveltebb magyar krimiszerzők manapság? Hogyan fordítható le más nyelvre egy magyar vagy finn krimi?

A rendezvény szeptember 27-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

Kati Hiekkapelto korábban bevándorlókat is tanított, valamint élt a szerbiai Vajdaságban. Az írónővel Anna Tarvainen beszélget.

A rendezvény finn nyelvű.
A belépés díjtalan.

A rendezvény a Külgazdasági és Külügyminisztérium Publishing Hungary Programjának támogatásával valósul meg.