Góbi Rita táncművész workshopjai és előadásai későbbi időpontban valósulnak meg

Dátum:  június 11. - június 12.
Helyszín:  Helsinki
Fotó: Piti Marcell

Fotó: Piti Marcell

A járványhelyzet rendkívülisége miatt Góbi Rita finnországi látogatása későbbi időpontra csúszik, melyet a szervezők később közölnek.

Június 11–12-én a tervek szerint online program várja az érdeklődőket, részletek később.

Góbi Rita díjnyertes táncos-koreográfus két workshopot és improvizatív közösségi táncelőadást tart június 11-én, pénteken 17:00–18:00 között, és 12-én, szombaton, a Helsinki napon 14:00–15:00 között Helsinkiben a PERFORMANCE SIRKUS társulat meghívására a 2021-es Közösségi Tánc Fesztiválján. A workshopokat Góbi Rita Perdül című rövid előadása követi. A programot szabad téren tartják, a pontos helyszínt később jelentik be.

A foglalkozáshoz bárki csatlakozhat az érdeklődőktől és tánctanulóktól a profi táncosokon és társulatokon át a speciális igényűekig. Alsó korhatár: 12 év.

Részvételi díj: 1 napra: 30 €, 2 napra: 50 €

Jelentkezni május 31-ig lehet a roosa.performancesirkus(at)gmail.com címen.

GÓBI RITA táncművész, koreográfus, táncpedagógus eddig három alkalommal vendégszerepelt társulatával Finnországban. Kiemelkedő díjak birtokosaként számos külföldi rezidencia- és ösztöndíjprogramban vett részt. 2016-os utolsó finnországi látogatása óta bekerült az Aerowaves Twenty18 válogatásába Reptében (2017) című szóló előadásával, melyet az akkori valenciai Festival 10 Sentidoson koreográfusi különdíjjal, a 2018-as újvidéki 45. Infant Festivalon a legjobb előadásért járó díjjak is jutalmaztak.

Góbi Rita a Magyar Arany Érdemkereszt tulajdonosa, 2018-ban pedig megkapta a Lábán Rudolf-díjat, azaz a legjobb hazai kortárs táncelőadásért járó független szakmai díjat. Előadásaival folyamatosan turnézik világszerte.

Társulati tevékenysége mellett rendszeresen hívják meg vendégkoreográfusnak kortárs színházi- és bábszínházi előadásokhoz, továbbá a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tánctagozatos tanára. Rendszeresen tart workshopokat Magyarországon és külföldön egyaránt.