Farkas Gábor és Takács Zoltán koncertjei

Farkas Gábor és Takács Zoltán koncertjei szeptemberben Tamperében és Vantaaban

Dátum:  szeptember 3. - szeptember 8.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Tampereen Vanhan kirjastotalon musiikkisali Rekolan Pyhän Andrean kirkko
Keskustori 4, Tampere Kustaantie 22, Vantaa

Farkas Gábor és Takács Zoltán koncertjei

Farkas Gábor és Takács Zoltán koncertjei szeptemberben Tamperében és Vantaaban

Két kiváló magyar zenész, Farkas Gábor zongoraművész és Takács Zoltán hegedűművész ad két koncertet szeptemberben. Műsorukat a leghíresebb finn illetve magyar zeneszerző, Jean Sibelius és Bartók Béla jubileumi éve ihlette: 2015-ben emlékezünk meg Sibelius születésének 150., Bartók halálának 70. évfordulójáról. A koncerteken Liszt Ferenc művei is elhangzanak, mivel Farkas Gábor és Takács Zoltán tavaly alapították meg a Finn Liszt-Társaságot, melynek célja a zeneszerző életművének ismertebbé tétele mind a szakma, mind pedig a zenebarátok körében.

Koncertek:
IX.3. 19:00 Farkas Gábor
Tampereen Vanhan kirjastotalon musiikkisali (Keskustori 4.)
A belépés ingyenes, a műsorfüzet helyszíni megvásárlásával (7 €) lehet hozzájárulni a művész tiszteletdíjához.
További információ: http://www.tampere.fi/kulttuuripalvelut/kulttuurienvalinen/tapahtumat.html

IX.8. 19:00 Farkas Gábor & Takács Zoltán
Rekolan Pyhän Andrean kirkko (Kustaantie 22., Vantaa)
A belépés ingyenes, a műsorfüzet helyszíni megvásárlásával (5 €) lehet hozzájárulni a művészek tiszteletdíjához.
További információ: http://www.vantaa.fi/ajankohtaista-arkisto/vantaa_fi/101/0/sibelius_-_bart_k_-juhlakonsertti_pyhan_andreaan_kirkossa_8_9

Farkas Gábor ötéves korában kezdett zongorázni, 2005-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ugyanitt doktori fokozatot is szerzett, majd a világhírű International Piano Academy Lake Como-n William Grant Naboré növendéke lett. Különleges tehetségét nemzetközi viszonylatban is elismerik: 2009-ben ő lett az első helyezettje a Weimarban megrendezett 63. Nemzetközi Liszt Zongoraversenynek, 2011-ben Frankfurtban a German Piano Award-díjat, 2012-ben a Liszt Ferenc –díjat, 2013-ban pedig a New York Concert Artists & Associates versenyének fődíját nyerte el. Az elmúlt években a legnagyobb magyar koncerttermek en kívül játszott Bécsben, Madridban, Berlinben, Rómában, Párizsban, Londonban, Helsinkiben, Calgaryban, Tokióban, Szöulban, Pekingben, valamint Bayreuthban, számos fesztiválon lépett fel, s világszerte elbűvölte koncertjeivel a közönséget.
"Farkas Gábor generációjában igen sok a kiváló zongorista, de kevés, akire azt mondanám, hogy költő. Ő az!" Vásáry Tamás - zongoraművész és karmester

Takács Zoltán hegedűművész, kamarazenész az elmúlt 40 év során számos ismert zenekarban játszott: többek között hét évig volt a Budapesti Szimfonikus Zenekar első hegedűse, valamint a Magyar Rádió Concentus Hungaricus kamarazenekarának szólóhegedűse. 25 éve Helsinkiben él. Ez idő alatt a Tapiola Sinfonietta szólamvezetője, a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának I. hegedű szólamvezetője és az Adelaide-i Szimfonikus Zenekar vendég szólamvezetője is volt. Zenekarokkal, kamarazenekarokkal valamint szólistaként vendégszerepelt Európában, az Egyesült Államokban, Venezuelában, Peruban, Dél-Koreában, Japánban és Ausztráliában is.

A két koncert Tampere városa, Vantaa városa, a Rekolai Egyházközség, a Finn Liszt-Társaság, a Magyar Kulturális és Tudományos Központ, valamint a Finn-Magyar Társaság tamperei és vantaai szervezeteinek közös rendezvénye.