Farkas Gábor és a Nemzeti Filharmónia koncertje

Dátum:  március 4.
Időpont: 18:30
Helyszín:  Online
null

Csajkovszkij 1. (b-moll) zongoraversenyét és Beethoven 7. (A-dúr) szimfóniáját adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével március 4-én, csütörtökön, finn idő szerint 20:30-tól a Zeneakadémián. A zenekart Nánási Henrik, a berlini Komische Oper korábbi igazgatója vezényli.

Az élő közvetítést a Zeneakadémia HONLAPJÁN, YOUTUBE-CSATORNÁJÁN és FACEBOOK-OLDALÁN lehet követni.

További információ ITT.

A Liszt-specialistaként számon tartott Farkas Gábor zongoraművészt a finnországi közönség is ismerheti: 2008-ban Fischer Annie-ösztöndíjasként lépett színpadra Helsinkiben a Nemzetközi Kodály Hét keretei között, majd a 2015-ös kettős Sibelius- és Bartók-emlékévben Tamperében, Ainolában és Vantaaban adott koncertet. Farkas Gábor 2016-ban a vantaai BRQ Régizenei Fesztivál vendége volt, itt Liszt-műveket szólaltatott meg a zeneszerző kedves hangszerén, egy eredeti Érard-zongorán.

Farkas Gábor 2004 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, melynek 2020 óta tanszékvezetője. Emellett 2017 óta a Tokyo College of Music professzora az intézmény első európai és egyben legfiatalabb mestereként.