Délutáni lemezbemutató koncert

Süle László – Senni Eskelinen: Open Waters

Dátum:  október 23.
Időpont: 10:30
Helyszín:  Sellosali
Soittoniekanaukio 1 A, Espoo
null

Open Waters c. duóalbuma anyagát mutatja be Süle László (zongora, zeneszerzés) és Senni Eskelinen (elektroakusztikus kantele) október 23-án, pénteken 13:30-tól a Sellosaliban (Soittoniekanaukio 1 A, Espoo).

Az Open Waters c. lemez finn-magyar együttműködés eredményeként jött létre. Süle László és Senni Eskelinen egyszerre tradicionális és modern zenéje a finn és magyar népzenéből, a nemzetközi jazz- és a kortárs komolyzene műfajából merít, távoli zenei stílusokat, harmóniákat és dallamokat köt össze.

Süle László zongorista-zeneszerző 30 éve él Finnországban, de zenéjében megőrizte Bartók örökségét és Budapest jazzéletének hangulatát. A több finn és magyar jazz-formációban szereplő Süle Pentti Lahtival és a Scarbantia Vonósnégyessel készített Absence (2004) c. lemezét Emma díjra jelölték. Senni Eskelinen fő hangszere a 39-húros elektroakusztikus kantele. A három kontinensen fellépett művész játékstílusával forradalmasította a kantelezenét, és bebizonyította, hogy a finn nemzeti hangszerhez a modernebb műfajok is illenek. A két zenész közös munkája és az album születése újabb fontos állomás Finnország és Magyarország zenei kapcsolataiban.

A lemez megjelenését a Suomalaisuuden Liitto és a Magyar Kulturális és Tudományos Központ támogatta.

Az előadás hossza 50 perc szünet nélkül.

A lemez a helyszínen 20 €-ért megvásárolható (fizetés csak készpénzzel).

FIGYELEM: a Sellosali befogadókészsége jelenleg korlátozott: az eseményen a megszokottnál kisebb közönség vehet részt. Az hallgatóság összetartozó tagjai egymás mellett is helyet foglalhatnak. A személyzet eligazítást nyújt a helyszínen.