Csüllög Edina: Hearts in Vain

Dátum:  március 20.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10. Helsinki

Csüllög Edina: Hearts in Vain

A vetítésen részt vesz a film rendezője, Csüllög Edina, producere, Kati Varblane és a film finn főszereplője, Juha Hippi. A vetítés után kötetlen beszélgetés lesz az alkotókkal.

Hearts in vain (Szívcsapda)

A forgatókönyvet Samanta Schweblin IRMAN c. novellája alapján Csüllög Edina és Antti Naulainen írta. A finn Jan és lett partnere, Daina szerveket csempésznek Rigából Helsinkibe. Útjuk Észtországon vezet keresztül, ahol betérnek egy étterembe, hogy csillapítsák éhségüket. Az innen kivezető út azonban igen nehéznek bizonyul.
www.heartsinvain.com

Csüllög Edina a tallinni Balti Film és Média Iskolában szerzett rendezői diplomát. Ezenkívül nyelvészetet és irodalmat tanult Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.Különböző magyar és észt TV és rádió csatornáknál dolgozott programszerkesztőként, rendezőként és forgatókönyvíróként. A Szívcsapdán kívül számos rövidebb dokumentumfilmet és rövidfilmet rendezett: Sebek (2007), Szemfényvesztők (2008), Blow (2009), Langyos Tej (2011). A filmkészítés mellett Edina jelenleg műfordítással is foglalkozik, valamint a magyar kultúrát népszerűsíti Észtországban.

https://vimeo.com/user10110420
www.edinacsullog.com