Bartók tavasz: a Művészetek Palotájának összművészeti fesztiválja

Dátum:  április 2. - április 18.
Helyszín:  Online
null

A Művészetek Palotája április 2–18. között online formában rendezi meg új összművészeti fesztiválját, a Bartók tavasz – Nemzetközi Művészeti Heteket. A programsorozat minden napján neves hazai és nemzetközi előadók komoly-, könnyű- és népzenei koncertjeit, kortárs- és néptáncelőadásait követheti online a közönség Budapest és Európa olyan jelentős művészeti központjaiból, mint a MüPa, a Zeneakadémia, az Akvárium, a Teatro alla Scala, a Don Bosco Basel és a Royal Albert Hall.

A fesztivál elsősorban Bartók szellemiségét és alkotói szemléletét állítja középpontba, ezért a műsor tervezett zenei kínálatában a Bartók-művek mellett megtalálható többek között J. S. Bach János-passiója, illetve Kurtág György A játszma vége c. kortárs operájának magyarországi ősbemutatója is.

Külön figyelmet érdemelnek a fesztivál táncelőadásai, többek között a Giselle c. romantikus balett, a J. S. Bach kantátáira vagy a magyar származású Victor Vasarely képeire komponált kortárstánc-előadások, illetve egy ősi magyar népballada kortárs néptáncban elbeszélve.

A teljes program, illetve az élőben közvetített előadások ingyenesen megtekinthetők a fesztivál HONLAPJÁN.

FIGYELEM: a járványhelyzet miatt a MüPa a programváltozás jogát fenntartja, érdemes ezért követni a honlapot.