Bartal Zsuzsanna Turkuban VIII.13.

Dátum:  augusztus 13.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Sigyn Hall
Linnankatu 60, Turku

Bartal Zsuzsanna zongoraművész a Turkui Zenei Fesztiválon VIII.13.

A Turkui Zenei Fesztiválon (VIII. 10–22.) a temesvári születésű Bartal Zsuzsanna zongoraművész is fellép Olga Heikkilä (szoprán) és Kreeta-Juulia Heikkilä (hegedű) társaságában.
Portrait of Szymanowski c. kamarakoncertjükön Szymanowsky lengyel zeneszerző és mestere, az idén 100 éve elhunyt Debussy, francia komponista műveit adják elő.

A részletes műsor a fesztivál honlapján http://www.turunmusiikkijuhlat.fi/en/ohjelma/portrait-of-szymanowski/, illetve a honlapunkon olvasható.

Jegyek 25/18 € áron a www.lippu.fi oldalon, vagy a fesztivál honlapján keresztül (http://www.turunmusiikkijuhlat.fi/ohjelma/) válthatók.

Bartal Zsuzsanna (1986, Temesvár) zongorista művészete „csillogó, árnyalt és virtuóz” (Bonner Anzeiger). Első szólókoncertjét 12, zenekari szólistakoncertjét pedig 13 évesen adta. Tanulmányait Párizsban Denis Pascal, Pierre Pontier és Florent Boffard mellett folytatta. 2012-ben megnyerte a Yale-en rendezett Woolsey-concertoversenyt, 2013-ban pedig a New York Concert Artists concertoversenyt. Legutóbbi sikerei közé tartozik 2016-ban megjelent Schumann-lemeze, illetve 2015-ös debütálása az Orchestre régional Avignon-Provence szólistájaként Grieg a-moll zongoraversenyével.

Bartal Zsuzsanna széles repertoárja szóló- és kamaraművektől a versenyművekig, a klasszikusoktól a kortárs zenéig terjed. Olyan kiemelkedő kortárs zeneszerzőkkel dolgozott együtt, mint Thomas Adès és Eric Tanguy.