A Mikropodium bábszínház

Dátum:  március 9. - március 10.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

A Mikropodium bábszínház

A Mikropodium bábszínház a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.) március 10-én és a Järvenpää-i Könyvtár (Kirjastokatu 8.) Tyyni Tuulio -termében március 11-én

Lénárt András bábművész 1995-ben alapította a Mikropódium Családi Bábszínházat. Erre a kicsi színházra leginkább jellemző különlegesen apró mérete. Mind a színpad, mind a bábok parányiak, egy egész előadás elfér egy kis bőröndben. Mégis, amikor megnyílik ez a kis bőrönd, valóságos csodára számíthat a közönség. Az életszerűen mozgó bábok szöveg nélkül mesélnek történeteket, érzéseket, hangulatot. Kívülről nézve tehát minden parányi, de a hatás, amely az előadások elérnek nagyon nagy, a nézők eddig még eddig nem tapasztalt élményt kapnak a piciny báboktól, és valószínűleg sokáig megőrzik ennek a varázslatos bábszínháznak az emlékét. A közvetlenül közelről látható mozgás, mozgatás és az előadások finomsága, érzékenysége okoz felejthetetlen élményt a közönségnek. A hazai játékok mellet ezek az előadások 1997-től nemzetközi turnékon vesznek részt, eddig több mint 150 nemzetközi fesztivál látta vendégül ezt a parányi bábszínházat. A felnőtt és gyermekközönség megismerhette ezeket az előadásokat Európa valamennyi országában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Brazíliában, de éppúgy Japánban, Koreában, Hong-Kongban, Kínában, Taiwanon... Mindenhol nagy volt a siker, számos szakmai- és közönségdíjat kaptak a Mikropódium Családi Bábszínház produkciói.

Előadások:
Magyar Kulturális és Tudományos Központ: március 10-én 18:00 órakor
Järvenpää-i Könyvtár: március 11-én 9:30 (óvodáscsoportoknak), 11:00 (óvodáscsoportoknak és másoknak is), 18:00 (mindenki számára).

A belépés ingyenes.

További információ: http://www.helsinki.balassiintezet.hu/fi/homefi/7-slideshow/673-mikro/
http://www.mikropodium.com/
http://www.jarvenpaa.fi/kalenteri/show.tmpl?id=641;sivu_id=5800