A magyar konyha ízei – Magyar gasztronómiai utazás a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, V. 14-én, kedden 18 órakor
Két finn szakács, Sami Garam és Niko Tähti beszélgetnek a témáról saját tapasztalataikon keresztül, a szakember szemszögéből.
Milyennek látják a magyar gasztronómiát? Milyenek a magyar ételek, az ételkészítési szokások, a jó vendéglők, piacok, boltok? Hogyan fogadták a magyarok a finn ízeket? Ezekről és sok másról is szó esik az est folyamán.
Sami Garam sokak számára ismerős különböző gasztronómiai tévéműsorokból, készített sorozatot többek között a magyar konyháról is. Niko Tähti három évig dolgozott Budapesten a finn nagykövetség szakácsaként.
A rendezvény finn nyelvű.
A rendezvény ingyenes, de részvételi szándékát kérjük, jelezze előre: https://bit.ly/2Wmze70
Társszervező: Helsinki Finn-Magyar Társaság.