A dzsungel könyve Helsinkiben

Dátum: 2013 szeptember 19. - 2014 április 25.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Svenska Teatern
Helsinki

A dzsungel könyve Helsinkiben

Magyar családi musical a helsinki Svenska Teaternben

A Rudyard Kipling azonos című, klasszikus ifjúsági regényéből készült magyar musicalt (zene: Dés László, szöveg: Békés Pál, dalszövegek: Geszti Péter) 1996. januárjában mutatta be a Pesti Színház, ahol azóta is folyamatosan műsoron van, túl az ezredik előadáson. Ezzel párhuzamosan Magyarország számos színházában játszották és játszák a páratlanul sikeres darabot.
A finn közönség szeptember végétől a szintén magyar Böhm György rendezésben, finn színészek és táncosok előadásában láthatja a produkciót Helsinkiben, a Svenska Teaternben, svéd nyelven.
Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története? Szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról — vagyis mindarról, ami egy "kölyökkel" megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.
Műsoron 2014 április 26-ig.
Finn és svéd felirattal. 7 éven felülieknek ajánlott.
http://www.svenskateatern.fi/fi/ohjelmisto/ohjelmisto/djungelboken/