A "Jupiter holdja" a Finnkino műsorán

Mundruczó Kornél Jupiter holdja c. filmje a Finnkino mozik műsorán

Dátum:  május 31.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Finnkino
Helsinki

A "Jupiter holdja" a Finnkino műsorán

Mundruczó Kornél Jupiter holdja c. filmje a Finnkino mozik műsorán

Mundruczó Kornél magyar filmrendező Jupiter holdja c. filmje 2017-ben a hivatalos válogatás nagyjátékfilmjei között versenyzett az Arany Pálmáért a Cannes-i filmfesztiválon. A kritikusok körében nagy port kavaró film merészen ábrázolja napjaink Európájának égető politikai és társadalmi problémáit.

A filmet Finnország-szerte június elejétől forgalmazzák a Finnkino mozik, illetve kisebb művészmozik. A Jupiter holdja ez év áprilisában a Helsinki Season filmfesztivál műsorán is szerepelt.

Aryan, a 17 éves szír menekült (Jéger Zsombor) illegálisan akarja átlépni a magyar határt, amikor egy rendőr meglövi őt. A sebesülés következtében a fiú különleges képességre tesz szert: angyal módjára levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa (Merab Ninidze) üzleti lehetőséget lát a jelenségben, ezért útlevelet ígér neki és kimenekíti őt. A fiú elfogadja az orvos ajánlatát. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre, amiben eddig hitt.
(forrás: www.port.hu)

Jupiter holdja
129 min, K-16
magyar-német-francia koprodukció, 2017, Future film
rendezte: Mundruczó Kornél
forgatókönyv: Mundruczó Kornél és Wéber Kata
a főszerepben: Jéger Zsombor, Merab Ninidze, Cserhalmi György, Balsai Mónika

A film magyar nyelven, finn és svéd felirattal látható.

További információ: https://www.finnkino.fi/event/302624/title/jupiterin_kuu/