"Budapest új szemmel" az MKTK-ban, I. 22.

Dátum:  január 21.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

"Budapest új szemmel" az MKTK-ban, I. 22.

Budapest új szemmel – finn nyelvű turisztikai előadás a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, I. 22.

Irmeli Kniivilä, Kaisa Pietilä és Sanna Tiirikainen, a magyar nyelv és kultúra jó ismerői tavaly nyári budapesti útjukról tartanak beszámolót a rendszeresen visszajáró utazó, illetve az újonc szemszögéből január 22-én, kedden 18:00-tól a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). A képekkel illusztrált előadás a népszerű és közismert látnivalók mellett más érdekességeket is tartogat, így jobbnál jobb úti tippekkel gazdagodhat a hallgató, akár első, akár sokadik budapesti útját tervezi.

Milyen családi és ifjúsági programlehetőségeket kínál Budapest? Hol találhatók a jó éttermek és kávézók? Melyik városrészben éri meg sétálni egy nagyot? Mit szólnak a városhoz a Forma-1 rajongói? Melyik fürdőben lehet igazán ellazulni? Készpénzzel vagy kártyával fizessünk? Lelhetünk-e zöldövezetre ebben a nagyvárosban?

Irmeli Kniivilä a Finn-Magyar Társaság elnöke, Kaisa Pietilä az Oului Finn-Magyar Társaság elnökhelyettese, Sanna Tiirikainen pedig a Magyar Kulturális és Tudományos Központ kommunikációs referense. Múlt nyáron egy hónapon át tanulhattak a Balassi Intézet budapesti nyári egyetemén a Suomi-100 ünnepi év alkalmából elnyert ösztöndíjjal, és ez remek alkalmat adott nekik arra is, hogy a várost új szemmel is megvizsgálják.

A Finn-Magyar Társasággal közösen szervezett előadás finn nyelvű.