Az RSM nevű katamarán sorozatban másodszor nyerte a Kékszalagot

null

Idén 53. alkalommal került megrendezésre a Kékszalag a Balatonon, mely a legnagyobb tókerülő verseny Európában és a legjelentősebb vitorlás esemény Magyarországon.

Kékszalag:

A balatoni Kékszalag nemzetközi távolsági vitorlásverseny, a tavat megkerülő és évente megrendezésre kerülő sportesemény, amelyen közel harmincféle hajóosztályban hirdetnek eredményt. A verseny ma Európa legnagyobb presztízsű, legrégibb, leghosszabb távú és a legtöbb indulót regisztráló tókerülő túraversenye vitorlás hajók számára. A túraversenyen a vitorláshajóknak egy bójákkal előre kitűzött távot kell megtenni a lehető leggyorsabban az adott szél és időjárási körülmények között. A versenyre a vízi és a belvízi közlekedésre vonatkozó szabályok (A Vitorlázás Versenyszabályai, Hajózási Szabályzat stb.) és előírások vonatkoznak. 2014-től a Magyar Vitorlás Szövetség felszámolta a kötöttségeket az alapítók szándékainak megfelelően és szabaddá vált a nevezés minden hajótípus számára.
(Forrás: wikipedia)

Gratulálunk a RSM nevű katamaránnak, aki immáron 2. alkalommal nyeri meg a versenyt! A nyertes hajó 11 óra és 42 perc versenyzés után futott be Balatonfüreden.

További információért kérjük, kattintson ide.