How to disappear completely

Dátum:  október 17.
Helyszín:  Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Kairó
Gawad Housny utca 13, Abdeen, Kairó
Forrás: D-CAF

Forrás: D-CAF

How to disappear completely - HTDC

A How to disappear completely (Hogyan tűnjünk el teljesen) projekt arról szól, hogy elmosódnak a határok a fiktív elbeszélés és a tényleges környezetünk, a valóságunk megértése között.

Képzelj el egy fiktív regényt, amely a város egy bizonyos részéről szól, de olvasás helyett epizódszerűen hallgathatod meg, miközben ugyanazokon a helyszíneken sétálsz keresztül, amelyekről a történet szól.

A How to disappear completely egy  hangos elbeszélés. Ez egy olyan kiterjesztett valóság játék, amely kizárólag hangot használ, hogy a nyilvános térben történő mozgáson keresztül meséljen el egy történetet. Hangos útikalauzként működik, ahol a narratív rész egy fiktív történet, amely részről részre indul el a városi tér különböző helyszíneinek elérésével a földrajzi helymeghatározás és egy megfelelő okostelefon-alkalmazás segítségével.

A MeetLab egy budapesti székhelyű stúdió, amely művészeti és technológiai kutatásokra összpontosít. A MeetLab célja, hogy interdiszciplináris projekteken keresztül megtalálja a szintézist a MŰVÉSZET és a TECHNOLÓGIA között, és új kategóriákat találjon ki magunk számára, amelyek a körülöttünk lévő, folyamatosan változó világ valós, kortárs szemléletén alapulnak.

A produkciót Tóth Bálint és Iványos Ambrus készítette. Tóth Bálint budapesti építész, aki a művészeti tervezés mellett különböző volumenű köztéri installációkat fejleszt. Iványos Ambrus budapesti író és független színházi/filmes alkotó, aki több mint egy tucat színházi projektben működött közre íróként és dramaturgként Európa-szerte.

A HTDC megnyitójára október 17-én 19 órakor kerül sor a kairói Magyar Kulturális Központban, a Liszt Intézetben. Nagy örömünkre szolgál, hogy az applikáció nemcsak a fesztivál ideje alatt, hanem október 22-e után is elérhető lesz a kairói közönség számára.

Az érdeklődők számára javasoljuk, hogy fülhallgatót hozzanak magukkal, továbbá az audió sétához, minden résztvevőnek szüksége lesz a saját mobilkészülékére, internetkapcsolattal.