Thury Zita: Reset előadása Alexandriában

Dátum:  november 6.
Helyszín:  Jezsuita Kulturális Központ
Alexandria, 298 Port Said St, CLEOPATRA، Sidi Gaber, Alexandria Governorate

Egyedülálló előadás Alexandriában: Reset Thury Zita koreografálásával

A Reset című összművészeti előadás a kortárstánc, próza és videóművészet fúzióján keresztül közelít jelenünk egyik meghatározó problémájához, a klímaváltozáshoz. Természeti katasztrófa közeleg, de az emberi természet mintha nem lenne hajlandó változni. Ez az egyedülálló és különleges előadás két különböző helyszínen, Alexandriában és Kairóban kerül megrendezésre.

A táncelőadás arról szól, amikor a globális felmelegedés eléri azt a szintet, hogy emberek tömegei kénytelenek új otthont létrehozni egy idegen társadalomban.

Ez az új társadalom sikeresen küzd a klímakatasztrófák ellen, és egy újfajta politikai és társadalmi-gazdasági rendszer is kialakulóban van: egy empatikusabb, fenntarthatóbb, élhetőbb világért. A további katasztrófák elkerülése érdekében azonban nagyon szigorú szabályozás van érvényben, amely teljes mértékben a klímatudatosság jegyében épült ki.

Ezt az új világot komoly következményekkel járó szabályok szabályoznak.

Hogyan tudunk lemondani a szokásainkról és alkalmazkodni? Miről kell lemondanunk, milyen áldozatokat kell hoznunk?

Az előadás nézői, akik már ennek az új társadalomnak a lakói, nemcsak nézői, hanem bírái is a két menekült életének: ők dönthetnek a két menekült között, hogy ki csatlakozhat a közösségükhöz, és ki kerül vissza a katasztrófa sújtotta területre.

A kairói Liszt Intézet által szervezett Reset előadás először az alexandriai Jezsuita Kulturális Központban lesz látható november 6-án délután 4 órakor.