Zenés mesedélutánok Strasbourgban

2021. augusztus 4-én „ A kiskakas gyémánt félkrajcárja” című mese bemutatásával zárult Strasbourgban a Lieu d’Europe programsorozata, melynek során három alkalommal nézhetett és hallgathatott magyar meséket a közönség.

null

A strasbourgi Lieu d'Europe rendezvényhelyszín három alkalommal (2021. július 21-én, 28-án és augusztus 4-én) szervezett zenés mesedélutánt L’Europe contée – Európa a meséken keresztül címmel, melyek keretében magyar meséket állítottak színpadra. A rendezvényhelyszín egyik célja, hogy megismertesse a nagyközönséggel az európai országok kulturális sokszínűségét, együttműködve az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága mindenkori elnökségével – amely pozíciót jelenleg Magyarország tölt be.

A magyar elnökség keretében így három ismert magyar mesét: a Csillagszemű juhászt, a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfit és A kiskakas gyémánt félkrajcárját zenésítette meg és mutatta be az érdeklődő közönségnek három franciaországi társulat, a Compagnie Koult’Hourra, a Compagnie Arcturus és a Compagnie Oz la Muse.