Újabb fertőzésbiztos kiállítással várja a látogatókat a Collegium Hungaricum Berlin

A koronavírus-járvány miatt ismét egy fertőzésbiztos programot, az intézet épületének hatalmas panorámaablakára szabott digitális fotókiállítást rendezett a német fővárosban működő Collegium Hungaricum Berlin (CHB).

A történelmi belváros múzeumi negyedénél álló neo-Bauhaus épület negyven négyzetméteres ablakában 4 napon keresztül sötétedéstől vetítik a CHB Flashback című fotósorozatot, amelyet az utóbbi két év legizgalmasabb eseményein készített felvételekből válogattak össze, és kiegészítettek tervezett események előzeteseivel.
A leghíresebb berlini sugárútról, az Unter den Lindenről is látható vetítéssel „kiszínesítjük a szürke délutánokat és estéket, ugyanakkor ízelítőt adunk a jövő évi programból, amellyel a lockdown (járványügyi zárlat) után várjuk majd a közönséget” - emelte ki Nagy Márta intézetvezető.

A december 7. és 10. között látható fotókon feltűnik többek között a német színművészet legnagyobb alakjai közé tartozó Hanna Schygulla, aki a 2019-es Berlinale idején járt az intézetben, és Esterházy Péter hatalmas portréja, amely az író születésének 70. évfordulója alkalmából megrendezett német nyelvű felolvasóesten díszítette a CHB nagytermét. Látható még táncelőadás, koncert, kiállítások dokumentumai, és fehér alapon egy kis játék Trabant is, a 30 éve szabadon című emlékév részeként megvalósult fényperformance dokumentumaként.