Snétberger Ferenc koncertje Bernben

2021. szeptember 16-án Bernben adott koncertet Snétberger Ferenc gitárművész, zeneszerző a magyar V4-elnökség alkalmából.

A Casino Bern kulturális központban a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával megrendezett Snétberger-koncerttel indult el a magyar V4-elnökség Svájcban. Snétberger Ferenc nagy sikerű előadásában a roma hagyományok, a brazil zene, a flamenco, a klasszikus gitár és a jazz elemeit ötvöző műveket mutatott be.

Snétberger Ferenc, gitárművész

Snétberger Ferenc, gitárművész

Az eseményen a berni magyar nagykövet mellett - a leköszönő elnökség képviseletében - a lengyel nagykövet méltatta a Visegrádi Együttműködés jelentőségét, és a V4-országok Svájccal ápolt gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatait.

A koncertet követően a vendégek megtekinthették az „Üres Városok” c. kiállítást, amely a Visegrádi Együttműködés tagállamainak a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések miatt kiürült városairól készült képeket tartalmaz. A kiállítást, amely a pekingi Liszt Intézet kezdeményezésére készült még 2020-ban, Bern előtt több helyszínen is bemutatták.