Pályázati felhívás Klebelsberg Kuno-ösztöndíjra

null

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a 2022. évre ismét meghirdette a Klebelsberg Kuno-ösztöndíjat azzal a céllal, hogy támogassa a magyar nyelv és kultúra külföldi írott és tárgyi emlékeinek (hungarika) feltárását és megőrzését. A pályázatok benyújtásának határideje 2021. november 18. déli 12:00 óra.

A Klebelsberg Kuno-ösztöndíj célja – névadójának szellemiségét követve – elsősorban a Collegium Hungaricumokban és a Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központokban, valamint egyéb helyszíneken végzett, a magyar nyelv és kultúra külföldi írott és tárgyi emlékei (hungarika) tanulmányozásának, szisztematikus feltárásának, megóvásának támogatása, illetve a forráskiadásukat szolgáló könyvtári, múzeumi, kézirat- és levéltári, valamint „oral history” tárgykörébe tartozó kutatások elősegítése.

A KKM ösztöndíjának köszönhetően 2022-ben a világ több mint 22 országába utazhatnak el a kutatók egy vagy két hónapra, hogy a helyi múzeumokban, könyvtárakban, levéltárakban dolgozva, vagy a helyi magyar közösségben végzett interjúkon keresztül feltárják és lejegyezzék a magyarsággal kapcsolatos, Magyarországon pillanatnyilag ismeretlen tudásanyagot.

Az ösztöndíj tartalmi részletei, valamint a pályázati feltételek a https://culture.hu/hu/budapest/nyelvikepzesek linken található Pályázati felhívás c. dokumentumban olvashatók.

A jelentkezéseket 2021. november 18. déli 12.00 óráig a Klebelsberg@mfa.gov.hu címen várjuk. További tájékoztatásért, kérjük, keresse kollégáinkat ugyanezen az e-mail címen.