Nagy sikerrel zajlott le a Cziffra-emlékév első élő koncertje

A Cziffra György-emlékév keretében 2021. június 11-én Szatmárnémetiben adott teltházas koncertet Balázs János zongoraművész . Ez az emlékév első olyan koncertje, amelyre nem online térben, hanem már a művészek és a közönség személyes részvételével kerülhetett sor.

2021. június 11–én Balázs János és a szatmári „Dinu Lipatti” szimfonikus zenekar közös hangversennyel emlékezett a száz éve született, Magyar Örökség-díjas és Liszt Ferenc-díjas, világszerte ismert magyar zenészre Szatmárnémetiben. A nagy sikerű eseményen a járványügyi korlátozásoknak megfelelő maximális létszámú, 170 fős közönség vett részt.

Balázs János a Dinu Lipatti szimfonikus zenekarral (Szatmárnémeti)

Balázs János a Dinu Lipatti szimfonikus zenekarral (Szatmárnémeti)

Az emlékév keretében számos olyan külföldi helyszínen ad koncertet Balázs János, ahol annak idején Cziffra György is meghódította a közönséget. A nyár folyamán Rómában, Waiblingenben, Passauban és Senlis-ben is megemlékeznek majd kitűnő magyar művészről. A külföldi programok előkészítésében és lebonyolításában a magyar külképviseletek és külföldi magyar kulturális intézetek is közreműködnek.