Müncheni rendezvény a fenntarthatóság és a V4 elnökség jegyében

A müncheni főkonzulátus szeptember 28-én konferenciával és kiállítással hívta fel a figyelmet a klímavédelem és a fenntarthatóság fontosságára, valamint a visegrádi országok természeti kincseinek szépségére. 

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó és hazánk V4-es elnöksége alkalmából szervezett esemény első részében résztvevők tájékoztatást kaptak a fenntarthatóság és klímavédelem magyar és bajor megközelítéséről, valamint megismerhették, hogy mit tesznek ennek érdekében olyan, magyarországi nagyvállalatok, mint az E.ON Hungária Zrt., a WizzAir vagy a BMW. 

null

Ezt követően a Visegrádi országok természeti kincsei című, lenyűgöző természetfotókból álló kiállítással ismerkedhettek meg az látogatók. A tárlatot a négy ország legjobbnak ítélt természetfotóiból a magyar V4-elnökségre válogatta össze a Magyar Természetfotósok Szövetsége és annak cseh, szlovák és lengyel partnerszervezete. A Münchenben bemutatkozó kiállítás a magyar V4-elnökség ideje alatt számos országban látható lesz – az idén a tervek szerint még Algírban, Canberrában, Csíkszeredában, Hanoiban, Ho Chi Minh-városban, Koppenhágában, Lisszabonban, Osloban, Pozsonyban, Sao Paoloban, Ungváron és Varsóban tekinthetik meg az érdeklődők.